Η νεολαία σε όλες τις εποχές διακρίνεται εκτός από την έμπνευση και δημιουργικότητά της  για την έντονη αντίδρασή της σε καταστάσεις που θεωρεί πως την περιορίζουν. Νεολαία και τάση για ελευθερία είναι απόλυτα συνυφασμένη.
Αρκετές φορές όμως τα όρια της αντίδρασης με την εκδήλωση ασύδωτης οργής από ορισμένους νεολαίους μπορεί να συγχέονται.
Ανάλογες περιπτώσεις εκδήλωσης πράξεων οργής και βίας σημειώνονται στην περιοχή μας, όπως αναφέρονται σε ποσταρίσματα στο fb.

Εδώ και λίγες μέρες έχουν σημειωθεί επιθέσεις με αυγά, πέτρες ή μπογιές σε διερχόμενα λεωφορεία της γραμμής 69. Όπως αναφέρεται στην ομάδα Κίνηση Πολιτών Επανομής επιθέσεις γίνονται από νεαρά άτομα μέσα στο Πλαγιάρι. Συνήθεις ώρες της "δράσης" γύρω στις 8 το βράδυ.

Είναι γεγονός πως ο πολύμηνος εγκλεισμός λόγω κορονοϊού έχει "σπάσει" τα νεύρα μας αλλά τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι ανόητες και απαράδεκτες.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, όπως καταγγέλεται, την ύπαρξη συμμοριών, αλλά καλό θα ήταν οι γονείς να έχουν περισσότερο το νου τους στα βλαστάρια τους. Ας βγούμε κατά το δυνατόν αλώβητοι από την πανδημία και την ανελευθερία που μας κατακλύζουν.



*φωτο από την ομάδα του fb



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.