Είναι πλέον βέβαιο πως δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορονοϊό.
Αυτός ο ιός έχει ανεπτυγμένο τι αίσθημα της επιβίωσης και αυτό το αποδεικνύει με τις χιλιάδες μεταλλάξεις του.
Εμβόλιο εσείς ; Μεταλλάξεις εγώ, φαίνεται να μας λέει.

Διαβάζουμε πως ένα νέο στέλεχος του ιού κατάφερε να περάσει σε οίκο ευγηρίας στις ΗΠΑ (με κάποιο ανεμβολίαστο άτομο) και μόλυνε πλήθος ηλικιωμένων, αν και το το 90% αυτών ήταν εμβολιασμένοι.

Η πληροφορία μας έρχεται από το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC) και αναφέρει πως ο ιός στη συνέχεια εξαπλώθηκε στον οίκο ευγηρίας στο Κεντάκι μολύνοντας 44 ανθρώπους, 24 ενοίκους και 20 μέλη του προσωπικού, εκ των οποίων 18 και 4 αντίστοιχα είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της covid-19, σύμφωνα με το CDC.

Αυτό που προκύπτει από την είδηση είναι πως:
  • Τείχος προστασίας εξακολουθεί να αποτελεί ο εμβολιασμός
  • Τα μέτρα προστασίας (σχολαστικό πλύσιμο, μάσκα, συχνά τεστς και αποστάσεις) θα πρέπει να εξακολουθούν να εφαρμόζονται ανεξάρτητα αν έχουμε εμβολιαστεί.

Τα στατιστικά εξαγώμενα από την περίπτωση του οίκου ευγηρίας καταγράφηκαν από το CDC ως εξής:

Μεταξύ των ενοίκων του οίκου ευγηρίας που μολύνθηκαν από το παραλλαγμένο στέλεχος μόνο το ένα τρίτο των εμβολιασμένων παρουσίασε συμπτώματα, έναντι του 83% των μη εμβολιασμένων. Και μόνο το 11% των εμβολιασμένων χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο, έναντι των δύο τρίτων των μη εμβολιασμένων.

Τέλος μόνο ένας εμβολιασμένος ένοικος από τους 18 που μολύνθηκαν πέθανε. Μεταξύ των έξι μη εμβολιασμένων δύο υπέκυψαν στην covid-19.

“Για να προστατεύσουμε τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας είναι απαραίτητο το προσωπικό τους όπως και οι ένοικοι να είναι εμβολιασμένοι”, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έρευνας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.