Σε μία σεμνή και απλή τελετή, χωρίς όμως να χάνει την αίγλη και τον σκοπό της, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις..

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε πολύ στενό κύκλο στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω του Covid 19. Έτσι, για 2η χρονιά, ο Δήμος Θερμαϊκού αναγκάζεται να βραβεύσει μόνο τους πρώτους των πρώτων… μόνο πέντε (5) παιδιά, νέους φοιτητές, που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις από κάθε Λύκειο, τιμώντας έστω και με αυτόν τον τρόπο τις άγιες και σοφές μορφές που γιορτάζει η εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου, τους 3 Ιεράρχες.

Οι νέοι φοιτητές που αρίστευσαν είναι ο Αργύριος Ασλανίδης από το ΕΠΑΛ Επανομής με 19235 μόρια, η Θεοδώρα Τζίνα από το ΓΕΛ Επανομής με 18942 μόρια, ο Γεώργιος Μπεζανίδης από το 2ο ΓΕΛ Θερμαικου με 18664 μόρια, από το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού ο Βασίλειος Κοντίνης με 18392 μόρια και από το ΓΕΛ Μηχανιώνας με 18184 μόρια ο ΧρυσοβαλάντηςΓκρίμπας.

Επιπροσθέτως, σήμερα ο Δήμος μας τίμησε και πέντε (5) επιτυχημένους επαγγελματίες, που παρά το γεγονός ότι οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες για τον ιδιωτικό τομέα, αυτοί στάθηκαν αρωγοί στο ενδιαφέρον και την προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και, κυρίως, τα παιδιά και οι γονείς τους.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου από το Κτήμα Γεροβασιλείου, Ευάγγελο Γεροβασιλείου, που έχει θεσπίσει χορηγία 5000€, 1000€ για τον πρώτο από κάθε λύκειο του Δήμου Θερμαϊκού με την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, τα αδέλφια Θωμά και Μαρία Τρεύλα από το βιβλιοπωλείο «Η Γνώση» και τις κυρίες Δήμητρα Γέργου και Χρυσούλα Στράβα από το βιβλιοπωλείο «Το αλφαβητάρι», που ανέλαβαν τη χορηγία του πρώτου φοιτητικού εξοπλισμού των παιδιών.

«Σήμερα βραβεύεται το ταλέντο, η προσπάθεια, η γνώση, η υπέρβαση, το αποτέλεσμα μιας κοπιώδους σχολικής χρονιάς και, τελικά, η ακαδημαϊκή αριστεία», ανέφερε, απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές, ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, στο χαιρετισμό του, ενώ ευχαρίστησε «από καρδιάς την ευγενική χορηγία τους άξιους επαγγελματίες της περιοχής μας, που, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησής τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για αλληλεγγύη, στήριξη, φιλότιμο… έννοιες που πολλοί τις είχαμε παραμελήσει, αλλά ΕΣΕΙΣ φροντίζετε να μας υπενθυμίζετε περίτρανα ότι δεν χάνονται και συνεχίζουν να βρίσκονται στο DNA του Έλληνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χαιρετισμός της Αντιδημάχου Παιδείας, Σοφίας Ζηφκοπούλου, αλλά και του Βουλευτή, Θόδωρου Καράογλου και του Αντιπεριφερειάρχη, Άγγελου Χαριστέα, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.