Ήταν ίσως η σημαντικότερη προσέγγιση στις συνέπειες και στις επιπτώσεις που πιθανότατα θα προκύψουν από την εκποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, αν ισχύσει τελικά και δεν αποσυρθεί η ΣΜΠΕ που προτάθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
Τέσσερις αξιολογότατοι επιστήμονες κατέθεσαν τις απόψεις τους και αποκάλυψαν τους φόβους τους για τη ζημιά που θα προκύψει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά για την περιοχή σε περίπτωση που δεν σταματήσει η στρεβλή ανάπτυξη μέσω της οικοπεδοποίησης ουσιαστικά της έκτασης των 170 στρεμμάτων του κάμπινγκ.
Δυστυχώς ελάχιστοι κάτοικοι παραβρέθηκαν σ'αυτην την σημαντική ενημερωτική ημερίδα. Δυστυχέστερα ακόμη, δεν είδαμε κανέναν από το τοπικό συμβούλιο της Αγίας Τριάδας που επιβαλλόταν να παρίστανται, ανεξάρτητα από την εκφρασθείσα γνώμη τους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού.
Φυσικά απουσίαζε ο εκ των αρχιτεκτόνων της οικοπεδοποίησης κ. Γιώργος Τσαμασλής αφού η θέση του πολλαπλώς έχει εκφραστεί σε διάφορα μέσα και με πολλούς τρόπους και όπως αρέσκεται να τονίζει είναι επιτυχία του που κατάφερε να "πείσει" το ΤΑΙΠΕΔ να προτάξει την εκποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας έναντι άλλων επιλογών εκποίησης ακινήτων της χώρας .
Αν μπορούσαμε με δύο φράσεις να περιλάβουμε το ρεσουμέ της εκδήλωσης θα ήταν "Η Αγία Τριάδα μετά" φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Ανδρέας Κουράκης, για να καταδείξει με επιχειρήματα τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει για τον τόπο, τους κατοίκους και το περιβάλλον η εμμονή στην οικοπεδοποίηση του μοναδικού αυτού πράσινου κομματιού της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Καθώς επίσης και την επισήμανση που έκανε ο κ. Χωροτάκτης - Πολεοδόμος κ. Ευστράτιος Μάνος πως είναι αδιανόητο σε μια έκθεση 170 περ. σελίδων δεν απασχόλησε τους εισηγητές η εξέταση πιθανών εναλλακτικών προτάσεων, όπως της προφανέστερης μεταξύ άλλων, της λειτουργίας του χώρου ως κάμπινγκ, λύσης που ενδεχόμενα θα επέφερε πολλαπλάσια οφέλη από την βάρβαρη τσιμεντοποίηση.
Οι άλλοι δύο εισηγητές στην εκδήλωση η κα Παναγιώτου Αθηνά και κ. Γιάννης Κρεστενίτης μεταξύ των ενστάσεων που έθεσαν στάθηκαν ιδιαίτερα στις έλλειψη πόρων (ύδρευσης, αποχέτευση, οδικό δίκτυο κλπ) που με την επιπρόσθετη δραστηριότητα των επιπλέον κατοίκων και επισκεπτών θα φέρουν σε δυσμενέστερη θέση τους τωρινούς μόνιμους κατοίκους της Αγίας Τριάδας.

Την ημερίδα προλόγισε και διηύθυνε το μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το κάμπινγκ", που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, κ. Σπύρος Κουζινόπουλος και συμμετείχαν δηλώνοντας την στήριξη στον αγώνα της Επιτροπής για την απόδοση του κάμπινγκ στον Δήμο Θερμαϊκού, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κκ Γιάννης Μαυρομάτης, Θοδωρής Τζέκος και Γιώργος Χατζηβαλάσης.


Εξετάζοντας την πορεία του αγώνα θα θέλαμε να τονίσουμε πως είναι πράγματι λυπηρό το γεγονός της μη συμμετοχής κατοίκων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δράσεις αλλά είναι και απόλυτα κατανοητή η απογοήτευση τους δοσμένης της διαχρονικής υποταγής των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα και που αποδέχθηκαν μνημονιακές δεσμεύσεις παράδοσης της κυριαρχίας και οικονομικής αυτοδυναμίας της χώρας στους δανειστές. Και δεν ξεχνάμε πως όλη αυτή η παράδοση έχει πέσει στο κενό καθώς και η φτωχοποίηση των Ελλήνων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς αλλά και Δημόσιο χρέος της χώρας αντί να μειωθεί μετά την παράδοση των ασημικών της (αεροδρόμια, τραίνα, λιμάνια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ) έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 400 δισεκατομμύρια.

Άρα η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική και κινηματική και να επέλθει από την αφύπνιση των πολιτών που επιβάλλεται να αποστρέψουν το βλέμμα και να αρνηθούν τις ψήφους τους σε όλα αυτά τα κόμματα που ευθύνονται για την υποδούλωση της χώρας στα ντόπια και διεθνή οικονομικά συμφέροντα και να επιλέξουν αγνούς πατριώτες που δεν θα βάζουν υπογραφές στην εκποίση της χώρας και κατ'επέκταση και του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.


ακτιβιστής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.