άρθρο του ακτιβιστή

Το έργο είναι , παλιό και πολυπαιγμένο.
Ανεβαίνει κάθε περίπου τέσσερα χρόνια.
Είναι παρακολούθημα ή μάλλον προηγείται πάντα των εκλογικών αναμετρήσεων.
Κυρίως των τοπικών αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων.
Ναι, αναφερόμαστε στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά είμαστε σίγουροι πως το "φαινόμενο" ενδημεί και αλλαχού. Γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε πως οι μοναδικοί έξυπνοι τύποι κατοικοεδρεύουν αποκλειστικά στον τόπο μας.
Χωρίς να αναφερθούμε σε ονόματα απλά θα περιγράψουμε πρακτικές και οι αναγνώστες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το δίκαιο ή άδικο των απόψεών μας.
Και προκαταβολικά να πούμε πως δεν είναι στις προθέσεις μας να αντιπαρατεθούμε πολύ περισσότερο να ανοίξουμε διάλογο με τους "έξυπνους" σε κανένα επίπεδο, γιατί και ο σκοπός μας δεν είναι αυτός αλλά και δεν θέλουμε να τους προμοτάρουμε (προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το κάνουν μόνοι τους).

Κάθε προεκλογικό παιχνίδι είναι γνωστό πως βασίζεται στην προβολή των υποψηφίων, των κομμάτων, των συνδυασμών. Αυτό τις παλαιότερες εποχές, ειδικά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, βασιζόταν εξ ημισίας στην κομματική προέλευση του υποψηφίου δημάρχου αλλά και στους συγγενείς και γλάστρες που θα ενσωμάτωνε στο ψηφοδέλτιό του.
Ανάλογα με το πόσο ισχυρός ήταν ο πολιτικός φορέας που "στήριζε" ανοιχτά τον υποψήφιο δήμαρχο και πόσα περισσότερα σόγια ντόπιων υπηκόων κατάφερνε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του, τόσο περισσότερη πιθανή ήταν η επικράτησή του στις εκλογές.

Τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε γιατί αντιλήφθηκαν οι φιλοδοξούντες προς ανάληψη των δημαρχιακών θώκων ότι η παραπάνω εξίσωση τροποποιήθηκε καθώς ξεκίνησε και, με την πάροδο των ετών, ενισχύθηκε ο ρόλος των media στην προβολή των υποψηφίων.

Είχαμε παρατηρήσει (και το θίξαμε πριν τουλάχιστον 10 χρόνια) το ζήτημα των αλεξιπτωτιστών του διαδικτύου. Και δεν αναφερόμαστε γενικά. Όταν σε πανελλήνιο επίπεδο οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες πέρασαν από τη φάση κατασυκοφάντησης και λοιδωρίας των μπλογκς που αρχικά κυριαρχούσαν στην ειδησεογραφία του διαδικτύου στην κατάληψη με ίδρυση μεγάλων και υπερστελεχομένων πόρταλς που οδήγησαν στην κυριαρχία τους στα media ( με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανεξαρτησία, αμεροληψία, φρεσκάδα και αλήθεια του μέσου).


Αναφερόμαστε ειδικά για την προσπάθεια που καταβάλουν οι παντελώς απόντες διαχρονικά από την ενημέρωση των δημοτών και κατοίκων ενός τόπου, όπως ο Δήμος Θερμαϊκού να κάνουν γνωστή την παρουσία τους ΠΑΝΤΑ λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, για λόγους που ξέρουν αυτοί και προφανώς οι υποψήφιοι διαφόρων χρωμάτων κι αποχρώσεων.
Και για να το κάνουν αυτό δημιουργούν κάποια σάιτ και σαϊτάκια που ΠΑΝΤΑ διατείνονται πως αλλάζουν τον τρόπο ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και κάνουν πολύ φασαρία για να γίνουν γνωστοί. Αυτός είναι ο στόχος άλλωστε. Πρέπει να γίνουν γνωστά τα σαϊτάκια αυτά ώστε να επηρεάσουν, ως διάττοντες αστέρες, το τοπικό παραπολιτικό τραχανά.

Και αφού (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς) εισπράξουν τα επίχειρα της επιτυχίας τους, λίγο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, αποσύρουν το σαϊτάκι τους και πάνε για άλλα.

Αυτό γίνεται ΠΑΝΤΑ τα τελευταία χρόνια.
Ευχόμαστε στους "έξυπνους" ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους στόχους τους για άλλη μια φορά.


Απλά είμαστε υποχρεωμένοι, από τον "ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ", ένα σάιτ της περιοχής με σταθερή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, με άποψη και θέση για περισσότερο από 15 χρόνια, να υπενθυμίσουμε ότι θα είμαστε εδώ και μετά την απόσυρση των τελευταίων "έξυπνων".
Και για να δώσουμε ένα στίγμα μεγέθους κι εμβέλειας του "Ακτιβιστή" μιλάμε για περισσότερα από 30.000.000 views, 25.000 αναρτήσεις, 5.000 σχολιασμούς φίλων και περισσότερους από 20.000 επισκέψεις κάθε μέρα.
ΑΥΤΑ!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.