Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της τελευταίας απογραφής του πληθυσμού του δήμου μας , έχουν αναφερθεί , με άρθρα και με κείμενα στο διαδίκτυο, επιφανείς παράγοντες της αυτοδιοίκησης που είναι και οι πλέον αρμόδιοι και ως εκ τούτου εγώ δεν θα αναφερθώ .

Όμως , επειδή διαπιστώνω πως γίνεται προσπάθεια απεμπόλησης των ευθυνών από τον αντ' αυτού και αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Κούτουκα αλλά και από δημότες που προσέτρεξαν προς υπεράσπιση της διοίκησης , προσπαθώντας να χρεώσουν τις ευθύνες σε εξωγενείς παράγοντες , θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο λιανά μπορώ , ώστε να γίνει κατανοητό τόσο από τον κ. Κούτουκα όσο και από τους δημότες .

Ο λόγος για τα συμπαθή τετράποδα , τα πρόβατα .

Εάν λοιπόν τα πρόβατα , στην πορεία τους για τα βοσκοτόπια , ξεφύγουν από τον τσομπάνη και μπουν σε έναν αμπελώνα και προξενήσουν την οποιαδήποτε , μικρή ή μεγάλη , ζημία δεν θα πάνε τα πρόβατα κατηγορούμενα στο δικαστήριο αλλά ο τσομπάνης . Και βέβαια ο κατηγορούμενος τσομπάνης , ( στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμαρχος ) ως συνήθως , θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα για να ελαφρύνει τη θέση του .

Έτσι ο κατηγορούμενος τσομπάνης ( στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμαρχος ) , απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου θα του πει : " Εγώ κ. πρόεδρε κατέβαλα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποτρέψω τα πρόβατα να εισέλθουν εντός του αμπελώνα αλλά παρά ταύτα δεν τα κατάφερα διότι ήσαν πολλά και ζωηρά , δεν έγινε κάτι εσκεμμένα " . Και θα του απαντήσει ο πρόεδρος : " Κατηγορούμενε ( στην προκειμένη περίπτωση ο δήμαρχος ) τα πρόβατα δεν έχουν μυαλό , δηλαδή λογική , για να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό , όλα τα βλέπουν ως τροφή . Ενώ εσύ ως άνθρωπος , ως λογικό ον , θα έπρεπε να λάβεις τα μέτρα σου για την αποφυγή της ζημίας . Έπρεπε δηλαδή να πάρεις άλλα δύο ή τρία άτομα μαζί σου για να ελέγξεις τα πρόβατά σου αφού γνωρίζεις πως είναι πολλά και ζωηρά " . Κι έτσι ο δικαστής θα τον κρίνει ένοχο και θα του τη ρίξει στ' αυτιά , επιβάλλοντας του ως ποινή , χρηματική αποζημίωση ή φυλάκιση ή και τα δύο μαζί .

Τόσο απλά είναι τα πράγματα κ. Κούτουκα και αγαπητοί συνδημότες.

Βέβαια , ετούτη η διοίκηση , εδώ και τρεισήμισι χρόνια το μόνο που κάνει είναι να επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους , ποτέ δεν φταίει αυτή.

Για τα αποτελέσματα της απογραφής φταίνε η οικονομική κρίση , η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και οι δημότες που δεν άνοιγαν τις πόρτες . Δεν μας λένε όμως , πως γίνετε και ο δήμος θέρμης αλλά και άλλοι δήμοι να έχουν αυξήσει τον πληθυσμό τους ;

Δεν ισχύουν γιαυτούς οι παραπάνω λόγοι ;

Για τα έργα που απεντάχθηκαν και χάθηκαν φταίει ο COVID και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που δεν δούλευαν . ( τους βόλεψε αυτό ).

Για σημαντικά έργα που δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα , φταίει η προηγούμενη διοίκηση διότι είχε λάθος τις μελέτες . ( και τι έκαναν αυτοί τρεισήμισι χρόνια ; δεν μπόρεσαν να τα διορθώσουν ; )

Για το αποχετευτικό του Μεσημερίου , φταίει ο Μαυρομάτης γιατί δεν έλαβε υπ' όψιν του την αντίδραση μιας μικρής μερίδας των κατοίκων του . Ενώ αυτοί που δεν έλαβαν υπ' όψιν τους την αντίδραση μιας μερίδας δημοτών για το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας , μεταξύ αυτών και πρώην δημάρχων , ούτε γάτα ούτε ζημιά .

Για τον εσωτερικό έλεγχο που έγινε ως αναφορά το τεχνικό πρόγραμμα και επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση , δεν φταίνε αυτοί αλλά οι υπάλληλοι . Και όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τους επιρρίπτουν ευθύνες ασκώντας τους έλεγχο , όπως ο θεσμικός τους ρόλος ορίζει , τους βρίζουν και από πάνω .

Τι μπορεί να πει κανείς ; Ακόμη και ο θεός σηκώνει τα χέρια ψηλά .

Η αναπτυξιακή ζημία που έχει υποστεί ο δήμος Θερμαϊκού από το πέρασμα Τσαμασλή από τον δημαρχιακό θώκο , θα το αντιληφθούν οι δημότες τα επόμενα χρόνια .

Ήδη τα πρώτα θύματα έχουν γίνει ορατά . Μελέτες της προηγούμενης διοίκησης που θα είχαν συμβάλει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας , άλλες χάθηκαν , άλλες δεν υλοποιήθηκαν ακόμη και άλλες θα χαθούν .

Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής , μειώνονται σημαντικά για την επόμενη δεκαετία οι Κεντρικοί Αυτοτελείς πόροι που αποτελούσαν οικονομική ανάσα για τους δήμους και αλλοιώνεται η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου . Τέσσερις λιγότεροι σύμβουλοι και δύο Αντιδήμαρχοι .

Και αυτά δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης ή διάψευσης .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.