Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, μια δολοφονία που καθόρισε μια ολόκληρη γενιά.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν εκείνη που, στο πλαίσιο της ομιλίας της, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, πρόταση την οποία ακολούθησαν σταδιακά, εκτός από την ΚΟ της, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της Νέας Αριστεράς.Καθιστοί στις θέσεις τους, πάντως, έμειναν οι βουλευτές της Ν.Δ. και των κομμάτων της ακροδεξιάς, ενώ το ίδιο έπραξαν και όσοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης βρίσκονταν στην αίθουσα.
Να σημειωθεί ότι, τυπικά, την πρόταση για ενός λεπτού σιγή την κάνει το προεδρείο της Βουλής και πιθανότατα υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές κρύφτηκαν πίσω από αυτό το πρόσχημα.
Είναι, βέβαια, γνωστή η «αλλεργία» της γαλάζιας παράταξης στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, όχι μόνο επειδή βαραίνουν την παράταξη που κυβερνούσε εκείνη την περίοδο, αλλά και γιατί υπάρχει εδώ και χρόνια μια οργανωμένη επιχείρηση να ξεχαστεί η εποχή της εξέγερσης με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της.
«Είναι μια μέρα χαραγμένη στη σύγχρονη ιστορία και επειδή το ‘ποτέ ξανά' στην αστυνομική βία, πρέπει να διατρανώνεται στη Βουλή, θα αφιερώσω ένα λεπτό από την ομιλία μου και θα σας καλέσω να πείτε ότι δεν θα επιτραπεί επανάληψη δολοφονίας παιδιού από την αστυνομική βία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σημειώνοντας «η 6η Δεκέμβρη θα είναι πάντα η μέρα του Αλέξη, που σήμερα θα ήταν 30 χρονών, θα είναι η μέρα της γενιάς του αλλά και γενικά της νεολαίας που εξεγείρεται και διεκδικεί. Μιας γενιάς που ενηλικιώθηκε βίαια το 2008 και που, στη συνέχεια, είδε τα όνειρά της να συνθλίβονται από τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Μιας γενιάς που αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτή τη γενιά αλλά και στη σημερινή νεολαία οφείλουμε, 15 χρόνια μετά, να εγγυηθούμε ότι κάθε αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει καμία αναχρονιστική συζήτηση για ιδιωτικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος».
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.