του Απόστολου Λυκεσά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μία ημέρα πριν από την εκπνοή της υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που προωθεί την εκποίηση της έκτασης σε ιδιώτες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την αποτροπή παραχώρησης του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες οργανώνουν σήμερα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σώστε το Κάμπινγκ» και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας. Η συγκέντρωση έχει οριστεί σήμερα στον χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (ώρα 6 μ.μ.) στους Νέους Επιβάτες αφού αύριο είναι η καταληκτική μέρα υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερομένους στον διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά την αποσφράγιση των προσφορών, το Ταμείο θα τις εξετάσει (μέχρι και 9 μήνες, όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού) και στο τέλος θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για να ανακηρύξει τον τελικό αγοραστή.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ» καλεί σήμερα τους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο την ώρα συνεδρίασής του αφενός για να εκφράσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εκποίηση της έκτασης του πρώην κάμπινγκ, αφετέρου για «να ζητήσουν από τη δημοτική αρχή και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αντισταθούν στο επιχειρούμενο ανοσιούργημα και να αξιώσουν την παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας σημειώνει ότι «με την εκποίηση του κάμπινγκ στερούνται οι δημότες το δικαίωμα στην αναψυχή με τη χρήση ελεύθερων χώρων και κυρίως των νέων παιδιών για άθληση και γενικότερα για δράσεις συλλογικής δημιουργίας» και τονίζει πως «αρνούμαστε να επιτρέψουμε να εκχωρήσουν τα δικαιώματά μας για ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους που μας ανήκουν με οργανωμένες παρεμβάσεις, στο όνομα των λεγόμενων επενδύσεων για να αυγατίσουν τα κέρδη τους επιχειρηματικοί όμιλοι».

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δημοσιογράφος και ιστορικός Σπύρος Κουζινόπουλος θυμίζει ότι ο αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης του χώρου κρατά δέκα χρόνια και ότι «εάν επιτευχθεί το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, τότε θα ακολουθήσει σίγουρα και το αντίστοιχο κάμπινγκ της Επανομής, που αντικανονικά περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης, αν και με βάση δικαστικές αποφάσεις ανήκει στον Δήμο Θερμαϊκού». Σημειώνει δε επιπλέον ότι «πριν λίγους μήνες ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής διακήρυξε ότι ανάλογη τύχη με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, δηλαδή “αξιοποίηση”, δηλαδή καταστροφή, δηλαδή τσιμεντοποίηση, θα έχει και η υπέροχη πευκόφυτη πλαζ Πάλιουρα, το γνωστό σε όλους τους Θεσσαλονικείς Κτήμα Καραγκιόζη».

Ο κ. Κουζινόπουλος αναφέρεται ακόμη στο τελευταίο σχέδιο που είχε εκπονηθεί για την αξιοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας: «Ηταν του υπουργείου Ανάπτυξης τον Ιούλιο του 2003, προέβλεπε να λειτουργήσει το κάμπινγκ σε συνεργασία ΕΤΑ και τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως έμεινε στα χαρτιά και τελικά ο χώρος έφτασε στο σημερινό χάλι και την πλήρη απαξίωσή του, προκειμένου να ξεπουληθεί». Στρέφει δε τα πυρά του και κατά της σημερινής δημοτικής αρχής του Θοδωρή Τζέκου, λέγοντας ότι προεκλογικά ήταν μαζί τους στους αγώνες, αλλά άλλαξε άποψη μόλις εξελέγη, αρνήθηκε να συζητηθεί ξανά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και τονίζει ότι η μετατροπή του κάμπινγκ σε μεζονέτες με πισίνες θα σημάνει παράλληλα την έναρξη ενός γιγαντιαίου προβλήματος για την υδροδότηση ολόκληρου του δήμου καθώς ήδη το νερό των γεωτρήσεων δεν είναι αρκετό για τις υφιστάμενες κοινότητες.


πηγή 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.