Η Εθνική ομάδα ανδρών της Δανίας για το EURO 2024 αρνήθηκε αύξηση μισθού ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Εθνική ομάδα γυναικών θα λαμβάνει από δω και στο εξής ίσες αμοιβές με αυτούς.
Μια νέα τετραετής συμφωνία επιτεύχθηκε με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας, σύμφωνα με την οποία η εθνική ομάδα ανδρών και γυναικών θα λάβουν την ίδια αμοιβή για την εκπροσώπηση της χώρας τους (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για τα οδοιπορικά, την αποζημίωση λόγω τραυματισμού κτλ). Για να γίνει αυτό, η ανδρική ομάδα αποδέχθηκε μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης των διεθνών τους υποχρεώσεων καθώς και άρνηση αύξησης μισθού. Πρωτεργάτες αυτής της αλλαγής ήταν οι Κρίστιαν Έρικσεν, Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ και Κάσπερ Σμάιχελ.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ισότητα των φύλων στο δανέζικο αθλητισμό, εξασφαλίζοντας ίσους βασικούς μισθούς και βελτιωμένη ασφαλιστική κάλυψη για τη ομάδα γυναικών. Ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει τα ίδια μπόνους τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια των εκτός έδρας αγώνων, βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη συνολική αμοιβή, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μπόνους για τους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής τους ομάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Δανία είναι μία από τις πρωτοπόρους του ποδοσφαίρου γυναικών παγκοσμίως, καθώς συμμετείχε σε ένα από τα πρώτα Παγκόσμια Κύπελλα Γυναικών, συγκεκριμένα του 1971, το οποίο και κέρδισε.
Το 2019, στη Δανία υπήρχαν 64.400 γυναίκες με δελτίο ποδοσφαίρου σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.