ΑΠΕΛΥΣΕ εκδικητικά διανομείς επειδή απαίτησαν να τους παρέχουν κράνος…

Παράσταση διαμαρτυρίας: Παρασκευή 19/7 στις 11 πμ, προσυγκέντρωση Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Στης 18/7, η εταιρεία Coffee Lab στην Αγίας Σοφίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους διανομείς του καταστήματος, στην αρχή της βάρδιας, ότι σταματάει η υπηρεσία delivery και ότι και οι 3 διανομείς θα απολυθούν, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Ο πραγματικός λόγος της εκδικητικής απόλυσης είναι ότι οι συνάδελφοι διανομείς, τρεις μέρες πριν, δεν δέχτηκαν να υπογράψουν εκβιαστικά την κατάπτυστη υπεύθυνη δήλωση που τους ζήτησε η εταιρεία ότι «δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω τον τεχνικό εξοπλισμό (κράνος, προστατευτικό μπουφάν, γάντια, αδιάβροχα) που μου παρέχει ο εργοδότης και θα χρησιμοποιήσω τον δικό μου», υπονοώντας ψευδώς ότι η εταιρεία έχει δώσει εξοπλισμό όπως υποχρεούται σύμφωνα με τον νόμο 4611/19!

Οι τρεις συνάδελφοι όχι μόνο δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό να υπογράψουν την παραπάνω κατάπτυστη δήλωση αλλά με την στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων προέβησαν σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ (επιθεώρηση εργασίας) για την μη παροχή των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας καθώς και την πληρωμή της βενζίνης όπως ορίζει ο νόμος!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Παρά τους 70 νεκρούς συναδέλφους διανομείς σε ώρα εργασίας, οι περισσότεροι εργοδότες αρνούνται προκλητικά να παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία για την ασφάλεια των διανομέων ενώ παράλληλα –με τις πλάτες της κυβέρνησης- μας εκβιάζουν να εργαζόμαστε ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνες, χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι κτλ). Επίσης συνεχίζουν να έχουν συναδέλφους υποασφαλισμένους, να μην πληρώνουν προσαυξήσεις για νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, να κλέβουν τα δώρα κτλ.).

Μόνο λύση οι αγώνες μας για να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας και τις ζωές μας…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

Ø ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ DELIVERY

Ø ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ Μ.Α.Π (κράνη, αδιάβροχα, μπουφάν κτλ) ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.