Αμέσως μετά τον έλεγχο της επιθεώρησης που διαπίστωσε τις παραβάσεις ΑΠΕΛΥΣΕ εκδικητικά διανομείς που απαίτησαν να τους παρέχουν κράνος

Παράσταση διαμαρτυρίας: Τρίτη 23/7 στις 11 πμ, προσυγκέντρωση Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Στις 18/7, η εταιρεία Coffee Lab στην Αγίας Σοφίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους διανομείς του καταστήματος, κατά τη διάρκεια της βάρδιας, ότι σταματάει η υπηρεσία delivery και ότι και οι 3 διανομείς θα απολυθούν, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Ο πραγματικός λόγος των εκδικητικών απολύσεων είναι ότι οι συνάδελφοι διανομείς, τρεις μέρες πριν, δεν δέχτηκαν να υπογράψουν την κατάπτυστη υπεύθυνη δήλωση που τους ζήτησε η εταιρεία ότι «δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω τον τεχνικό εξοπλισμό (κράνος, προστατευτικό μπουφάν, γάντια, αδιάβροχα) που μου παρέχει ο εργοδότης και θα χρησιμοποιήσω τον δικό μου», υπονοώντας ψευδώς ότι η εταιρεία έχει δώσει εξοπλισμό όπως υποχρεούται σύμφωνα με τον νόμο 4611/19!

Οι τρεις συνάδελφοι όχι μόνο δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό να υπογράψουν την παραπάνω κατάπτυστη δήλωση αλλά με τη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων προέβησαν σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ (επιθεώρηση εργασίας) για τη μη παροχή των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας(Μ.Α.Π) καθώς και τη μη πληρωμή της βενζίνης όπως ορίζει ο νόμος! Αμέσως μετά τον έλεγχο της επιθεώρησης που διαπίστωσε τις παραβάσεις και κάλεσε την εταιρεία για εξηγήσεις, ήρθαν και οι απολύσεις!!!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Παρά τους 70 νεκρούς συναδέλφους διανομείς σε ώρα εργασίας τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι εργοδότες αρνούνται προκλητικά να παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία για την ασφάλεια των διανομέων. Με τις πλάτες της κυβέρνησης μας εκβιάζουν να εργαζόμαστε ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνες, χιονοπτώσεις, παγετούς, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους κτλ), συνεχίζουν να μας έχουν υποασφαλισμένους, να μην μας πληρώνουν τριετίες, προσαυξήσεις για νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών και γάμου, να μας κλέβουν τα δώρα κ.α.).

Μόνη λύση οι αγώνες μας για να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας και τις ζωές μας…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ DELIVERY
  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ Μ.Α.Π (κράνη, αδιάβροχα, μπουφάν κτλ) ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ DELIVERY
  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ Μ.Α.Π (κράνη, αδιάβροχα, μπουφάν κτλ) ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.