Τα αρχεία της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν καταστραφεί από «τεχνικό» λάθος. Στη δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η έδρα ανακοίνωσε ότι cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, είχε καταστραφεί με… συρραπτικό!

Το cd περιείχε τις επαφές του Καραϊβάζ στο WhatsApp, ανάμεσα τους ήταν και τα ονόματα Δημητριάδη-Κοντολέων, που παραπέμπουν στους πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και της ΕΥΠ, αντιστοίχως.

Το περιστατικό στο δικαστήριο προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Η χώρα έμοιαζε με πολιτικό θρίλερ στο Netflix: δημοσιογράφοι δολοφονούνται, πολιτικοί παρακολουθούνται από την κυβέρνηση, που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα. Το βαθύ κράτος βυσσοδομεί και διαπλέκεται με τη Greek Mafia. Και μέσα στη γενική παράνοια, υπουργός απειλεί ότι θα επιτεθεί με τα αεροπλάνα του στην Αγκυρα. Παλιότερα υποστήριζε αυτούς που είχαν στείλει τα τουρκικά αεροπλάνα στην Κύπρο.

Στην πραγματική δίκη τώρα, σε μία ακόμη ανατροπή αντάξια καλής σειράς στο Netflix, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη μητέρα και την αδερφή του Καραϊβάζ ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν το υλικό από το cd σε σκληρό δίσκο. Πρόσθεσαν ότι μπορεί να το παραδώσουν στην έδρα, που όμως δεν το παρέλαβε, ούτε ανακοίνωσε αν θα το ζητήσει επισήμως.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν:ποιος είχε την ιδέα το 2024 να χρησιμοποιήσει cd, μία τεχνολογία που έχει σχεδόν εξαφανιστεί;
γιατί το περιεχόμενο του δεν είχε καταγραφεί σε χαρτί, όπως γίνεται με το ανάλογο υλικό στις δίκες;
πώς είναι δυνατόν κάποιος να συρράψει cd και ποιος είναι αυτός;
ελέγχθηκε για την καταστροφή;
και πέρα από το cd, θα βρεθεί ποιος διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου;

Γιατί, επίσης στην πραγματική ζωή, για τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις εις βάρος τους, αλλά όχι ατράνταχτες αποδείξεις. Αν εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου», ποιος είναι ο εντολέας και ηθικός αυτουργός;

Οι απαντήσεις στο επόμενο επεισόδιο της σειράς «Κατεστραμμένη χώρα».

Η σειρά είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.