Με 1.544.354,84€ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» χρηματοδοτείται άμεσα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού με σκοπό να επεκταθεί και να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στις Δημοτικές Κοινότητες Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου που διανεμήθηκε "οι επίμονες και συστηματικές προσπάθειες τόσο του Δημάρχου, Θόδωρου Τζέκου, όσο και του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ, Σίμου Γιαννακίδη, του Αντιπροέδρου, Ευστράτιου Τροκάνα και όλης της Διοίκησης της ΔΕΥΑΘ και των Υπηρεσιών της, δίνουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα του δικτύου των ανωτέρω περιοχών, ενώ προγραμματίζονται ενέργειες για ένα πιο ασφαλές και σε επαρκείς ποσότητες νερό και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες".

Ασφαλώς πρόκειται για θετική εξέλιξη στο προβληματικό δίκτυο των δύο κοινοτήτων και κυρίως για το καρκινογόνο δίκτυο αμιαντοσωλήνων της Αγίας Τριάδας.

Θα θέλαμε όμως να θυμίσουμε την αθλιότητα που εξακολουθούν να βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες στα όρια των δύο κοινοτήτων (και όχι μόνο) που είναι αναγκασμένες εν έτι 2024 να υδροδοτείται από ιδιωτικά δίκτυα (με αμφίβολης και επικίνδυνης ποιότητας νερό) και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την εξάλειψη αυτού του πολύ σοβαρού για τη δημόσια υγεία, χρόνιου προβλήματος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.