Στην πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου, ένας αγρότης πήρε επιδότηση 19.500.000 ευρώ, στην Αργολίδα φύτρωσαν ξαφνικά 80.000 στρέμματα ... πορτοκάλια και οι «παραγωγοί» τους έπαιρναν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ 600.000 πλαστά ΑΦΜ ροκάνισαν 3 δις. 

Στην πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου, το Κράτος Δικαίου είναι υπό κατάρρευση, η δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται, οι ολιγάρχες μόνο ευημερούν ενώ σε ένα αδιανόητο Κρατικό Έγκλημα, μια μετωπική τρένων με 57 νεκρούς, φταίει ένας Σταθμάρχης και κανένας κρατικός αξιωματούχος. 

Στην πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου όπου η εξουσία διορίζει τους ανώτατους δικαστές, οι «υποχρεωμένοι» δικαστές υπηρετούν την εξουσία, δηλαδή τα αφεντικά τους και όχι τους πολίτες και τους απαλλάσσουν από κάθε μομφή και κάθε κατηγορία, αρχειοθετώντας τα εγκλήματά τους. 

Στην πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου όπου ο Δημήτρης Μπαλτάκος, γιος του Τάκη Μπαλτάκου, πρώην επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της ελληνικής ακτοφυλακής στη διάρκεια συνέντευξης στο BBC, καταγράφηκε να λέει σε κάποιον εκτός πλάνου στα ελληνικά για τις βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο: «Δεν τους είπα πολλά, σωστά; Είναι πολύ ξεκάθαρο, έτσι δεν είναι. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν με το φως της ημέρας... Είναι... προφανώς παράνομο. Είναι διεθνές έγκλημα.» 

Στην πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γείτονας του ΠΘ στην Τήνο, παίρνει πίσω όλες τις καταθέσεις του με τόκο και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία που είχαν δεσμευτεί ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προερχόμενα από δωροδοκίες και μίζες, παρά το γεγονός πως η Siemens -χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη- αποδέχθηκε με τον «εξωδικαστικό συμβιβασμό» ότι δωροδοκούσε κρατικούς αξιωματούχους για να παίρνει διαγωνισμούς δισεκατομμυρίων και αυτό γιατί φρόντισε η δικαιοσύνη, ύστερα από 20 και χρόνια, να παραγραφούν τα εγκλήματά του. 

Σε αυτή την χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι καταδικασμένοι παιδεραστές, φίλοι της κυβέρνησης και φυλακίζονται καθαρίστριες, φοιτητές, «Ινδιάνοι» και μικροπωλητές. 

Σε αυτή την χώρα που εξαντλεί τους εργαζόμενους με εξαήμερα εργασίας και τιμωρεί τους συνταξιούχους αυξάνοντας το κόστος των φαρμάκων τους αλλά και την συμμετοχή τους σε φάρμακα και εξετάσεις, με αποτέλεσμα το 28% των συνταξιούχων να αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης και το 26% να υποβάλλονται σε βασανιστικές στερήσεις -ποσοστό διπλάσιο του μέσου ευρωπαϊκού όρου. 

Σε αυτή την χώρα που ο Τσεκουράτος Βορίδης δηλώνει χωρίς να ντρέπεται «τα Τέμπη κρίθηκαν στις εκλογές του Ιουνίου του 2023», ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ξεστομίζει το αδιανόητο «βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια για τα Τέμπη», η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παροτρύνει τους συγγενείς των θυμάτων που ζητάνε δικαιοσύνη «να ζητήσουν παρηγοριά στην Εκκλησία», σε αυτή την χώρα λοιπόν δεν είναι να απορείς που το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία, ούτε ότι για τις παρακολουθήσεις με #Predator φταίνε 4 ιδιώτες που έκαναν την βρωμοδουλειά και διώκονται τύποις για ... πλημμελήματα και όχι οι εντολείς τους από το Μαξίμου που τους έδωσαν τις εντολές για να παγιδέψουν την μισή κυβέρνηση, πολιτικούς αρχηγούς, ανεξάρτητες αρχές, δικαστές και εισαγγελείς και αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σε αυτή την χώρα λοιπόν η διαφθορά έχει μονίμως «πράσινο» και επιτρέπεται. Η δικαιοσύνη έχει «κόκκινο» και απαγορεύεται.


Areti Athanasiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.