Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου εδρεύει στα Καλά Νερά και φέτος κλείνει τρία χρόνια ζωής και κοινωνικής προσφοράς, απαριθμώντας 52 μέλη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση « Στο διάστημα αυτών
των 36 μηνών, άνοιξε και λειτουργεί για τα μέλη του ένα Kοινωνικό
Kαφενείο από Νοέμβρη μέχρι Απρίλη.

Όταν σβήνουν οι προβολείς της τουριστικής περιόδου, ο Σύλλογος
προσφέρει έναν χώρο κοινωνικοποίησης, μια ζεστασιά. Δημιούργησε
ένα μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο που στηρίζει τους απόρους της
περιοχής. Έστησε και Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές δημοτικού όπου παραδίδονται δωρεάν απογευματινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Ξεκίνησε δανειστική βιβλιοθήκη και πρωτοπόρησε στην συγκέντρωση χρημάτων ώστε τα Καλά Νερά και οι Πινακάτες να αποκτήσουν ημιαυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. To φθινόπωρο του 2023, ο Σύλλογος βοήθησε στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και οικογένειες πλημμυροπαθών σε κατεστραμμένα χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Ο επόμενος στόχος του Συλλόγου είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες συμπολιτών στο Πήλιο που απευθύνονται στο σωματείο για στήριξη όταν το Κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ο Σύλλογος ευελπιστεί στην έμπρακτη βοήθειά του κοινού που θα
παρακολουθήσει την μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης το ερχόμενο
Σάββατο 10 Αυγούστου στις 8.30 μμ στο προαύλιο χώρο του
Πολιτιστικού Κέντρου των Καλών Νερών. Την συναυλία θα ανοίξει το καταξιωμένο Χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «οι
Πινακάτες.» Το χωριό αποτελεί το κεφαλοχώρι των Καλών Νερών.

Αυτή η πράξη αλληλεγγύης θα επιτρέψει στο Σύλλογο να στηρίξει, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Πινακατών και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «οι Πινακάτες», την ανακαίνιση του Αγροτικού Ιατρείου Πινακατών από τους ιδίους τους πολίτες του όμορφου ορεινού χωριού.

Ο Σύλλογος προτρέπει όλες και όλους που θα παρακολουθήσουν την
μεγάλη λαϊκή συναυλία να βοηθήσουν την προσπάθεια των Πινακιωτών τοποθετώντας ο τι μπορεί ο καθʼ ένας, η καθεμιά: 1€, 2€, 5€ ή ο τι μεγαλύτερο ποσό διαθέτει στους κουμπαράδες αλληλεγγύης που θα τοποθετηθούν στην εξέδρα μπροστά στους μουσικούς.

Όλοι οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς αλληλεγγύης στα Καλά Νερά το Σάββατο 10 Αυγούστου, οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και
τραγουδίστριες, ο υπεύθυνος ήχου, όλοι και όλες επί σκηνής, είναι
ερασιτέχνες, εθελοντές και εθελόντριες. Συμμετέχουν στην συναυλία
αφιλοκερδώς.

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου έχει ένα κύριο στόχο: Να στηρίξει την κοινωνική αλληλεγγύη με πράξεις ανθρωπιάς, προσφοράς στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο.
Επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη και τη χαρά του «εμείς» αντί του
«εγώ», με όχημα τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό.


Η Άννα Λ.Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε:
« Να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, ως συνειδητοποιημένα μέλη της κοινωνίας των πολιτών, με όποια προσφορά μπορεί ο καθένας μια μικρή, ορεινή μονάδα της πρωτοβάθμιας φροντίδας δημόσιας υγείας και τους άξιους λειτουργούς της που τόσο πολύ απαξιώθηκαν στην Ελλάδα την τελευταία πεντηκονταετία. »


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.