«Το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Atlantic Council παρέλαβε χθες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια διεθνή διάκριση και ανώτατη τιμή του Atlantic Council, η οποία απονέμεται σε επιλεγμένες προσωπικότητες». Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάστηκε από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, το «κατόρθωμα» του Κ. Μητσοτάκη να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις “εξέχουσες” προσωπικότητες που βραβεύει ετησίως το εν λόγω ίδρυμα. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για μια απλή εξαπάτηση, αλλά για την πλήρη απόκρυψη και συγκάλυψη, αφ’ ενός του ρόλου και της πολιτικής υπόστασης που χαρακτηρίζει το “ευαγές” ίδρυμα με την επωνυμία Atlantic Council -τον βίο και πολιτεία του- και αφ’ ετέρου, το τι νοηματοδοτούν οι επιλογές των «διακρίσεων» του.

Τι είναι το Atlantic Council;

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ψυχροπολεμική δεξαμενή σκέψης (think tank), ένα μεταπολεμικό ίδρυμα, δημιούργημα της CIA με χαρακτήρα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που έλαβε την τελική του μορφή το 1961 στις ΗΠΑ.
Κύριοι εμπνευστές του, μεταξύ άλλων, ο γνωστός Aμερικανός πολιτικός και διπλωμάτης Dean Acheson, με κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του δόγματος Τρούμαν και την δημιουργία του ΝΑΤΟ, περισσότερο γνωστός στους Έλληνες για την προσπάθεια κατάλυσης της ανεξαρτησίας της Κύπρου υπέρ της Τουρκίας την δεκαετία του ’60 (σχέδιο Άτσεσον), καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (1953-1959) John Foster Dulles, θαυμαστής του Χίτλερ, ταγμένος ενάντια στην Σοβιετική Ένωση, με ενεργή πολιτική δράση στην δημιουργία πραξικοπημάτων στο Ιράν, την Γουατεμάλα και τους πολέμους στην Κορέα, στον πρώτο πόλεμο στο Βιετνάμ και αλλού. Με τον αδελφό του, Allen Dulles, διευθυντή της CIA, εκλείπει κάθε αμφιβολία για την διαπλοκή του Αtlantic Council με το αμερικανικό “βαθύ κράτος”.
Βασικός στόχος του Αtlantic Council, είναι η εμβάθυνση και ολοκλήρωση του ελέγχου των ΗΠΑ στην πολιτική και οικονομία των χωρών που εντάσσονταν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Δημιουργήθηκε για να προωθεί το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο εμπλοκής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε πολέμους ανά τον πλανήτη, με κύριο αντίπαλο την τότε ΕΣΣΔ, σήμερα την Ρωσσία αλλά και κάθε χώρας που τολμούσε ή τολμά να αμφισβητεί ή να μην συντάσσεται με την προσπάθεια επιβολής της αμερικανικής ηγεμονίας.

Το Αtlantic Council χαρακτηρίζεται από την απουσία και του παραμικρού δισταγμού στις επιδιώξεις του. Υπέρμαχο της πυρηνικής απειλής γενικά, είναι χαρακτηριστικές οι παραινέσεις του για πυρηνικά πλήγματα ήδη από τον πόλεμο της Κορέας, συνυπεύθυνο για την μεθόδευση και υιοθέτηση του πρώτου πυρηνικού πλήγματος στο αμερικανικό αμυντικό δόγμα, αποτελεί το πλέον ακραίο think tank άσκησης επιρροής στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους. Η ανάμειξή του σε όλους τους πολέμους που δημιούργησαν οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανά την υφήλιο, είναι εκ προοιμίου δεδομένη.

Παρά την πολυδιαφημιζόμενη διαφάνεια και ανεξαρτησία του, η χρηματοδότησή του είναι σκανδαλώδης. Η γενναία χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και 25 κυβερνήσεων δυτικών κυρίως χωρών, μαρτυρούν την υποκρισία του φληναφήματος περί Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Η παράλληλη χρηματοδότηση από εταιρείες του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος (Rayethon, Locheed Martin…), τραπεζικών και επενδυτικών ομίλων (Goldman Suchs, JP Morgan, Black Rock…), υπερεθνικών εταιρειών (BP, Exon M., Boeing…), των Soros και Rockfeller Foundation, της Burisma Holdings, της εταιρείας ενέργειας και φυσικού αερίου ολιγαρχών στην Ουκρανία, που εμπλέκεται με το σκάνδαλο του υιού Μπάιντεν, είναι μερικά μόνο από τα ακράδαντα στοιχεία που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα των άνομων συμφερόντων του.
Περιττεύουν τα σχόλια δε, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο καστ μερικών από τα πολιτικά και διεθνούς εμβέλειας πρόσωπα που έχουν βραβευθεί με το «Global Citizen Awards». Περιβόητες προσωπικότητες, όχι βέβαια για τις καλές υπηρεσίες τους στη διεθνή κοινότητα. Ενίοτε δε και για τις δικτατορικές τους κυβερνήσεις: Μεταξύ άλλων οι Klaus Schwab, Ηenry Kissinger, Petro Porosenko, Mario Draghi, Christine Lagarde, Volodymyr Zelenskyy, ο δικτάτορας της Γκαμπόν Ali Bongo Ondimba, όπως και ο τέως πρόεδρος της Χιλής και νοσταλγός του Πινοσέτ, Sebastian Piniera.
Ιδιαίτερες σχέσεις ανέπτυξε επίσης το Αtlantic Council, με τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι, υπεύθυνο για την πορτοκαλί επανάσταση στη χώρα του υπέρ των ΗΠΑ, και τον Αρσένι Γιάτσενιουκ, πρωθυπουργό της Ουκρανίας που επιδίωξε την διάλυση του κοινοβουλίου της Κριμαίας, την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με κρίσιμο ρόλο στο πραξικόπημα του Μαϊντάν, στις αρχές της κρίσης την περίοδο του 2014.
Να γιατί οι επιλογές των πολιτικών προσώπων για τις περίφημες βραβεύσεις μέσω του κοσμοπολίτικου θεσμού «Global Citizen Awards», αποκαλύπτουν χωρίς προσχήματα, ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξυπηρετούν στο έπακρο τα συμφέροντα του βαθέος κράτους των ΗΠΑ, της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ελίτ.
Μετά την συγκεκριμένη βράβευση, αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα για τον λαό και τη χώρα μας: τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο Κυρ. Μητσοτάκης και η πολιτική του; Εξυπηρετεί ο Κ. Μητσοτάκης τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ή λειτουργεί υπέρ άλλων, πρακτορεύοντας ξένης και αλλότριας δύναμης τα συμφέροντα; Τι λένε γι’ αυτό τα κόμματα που, στο Ευρωκοινοβούλιο, τάχθηκαν υπέρ της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία; Τι λένε οι παλληκαράδες του ψευτοπατριωτισμού που κιότεψαν να καταψηφίσουν την γενίκευση των συγκρούσεων στα όρια του πυρηνικού ολοκαυτώματος;

Για το ΕΠΑΜ, δεν χρειάζεται η βράβευση από το Atlantic Council, για να καταδειχθεί το τι εξυπηρετεί ο Κ. Μητσοτάκης σε κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο. Η πολιτική του στο σύνολό της, για όποιον παρακολουθεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στα εθνικά, δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Απλά τώρα, επιβραβεύονται οι υπηρεσίες του στα αφεντικά του!

Με αισθήματα αποτροπιασμού ακούσαμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε το εν λόγω Βραβείο στον ελληνικό λαό... Σε ό,τι μας αφορά, του το επιστρέφουμε!


Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Next
Αυτό είναι το τελευταίο.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.