Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου η φλόγα αγάπης των εθελοντών αιμοδοτών έφτασε στο Δήμο Δέλτα. Η υποδοχή της έγινε στη Σίνδο και ακολούθησε η εντυπωσιακή πορεία λαμπαδηδρομίας στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.
Η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτή η φλόγα, ένα ιερό σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης, δεν μεταφέρει μόνο το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά αντιπροσωπεύει την ίδια τη ζωή. Μια πράξη απλή, μα τόσο σωτήρια, που μπορεί να χαρίσει ελπίδα και ζωή σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι μόνο μια πράξη ανθρωπιάς, είναι μια πράξη ευθύνης προς την κοινωνία μας και ένα καθήκον που όλοι μας οφείλουμε να αναλάβουμε».


Η μαζική συμμετοχή των πολιτών και των συλλόγων παράλληλα με την πολύ μεγάλη παρουσία των εθελοντών αιμοδοτών στην εκδήλωση, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Δήμος Δέλτα κατάφερε να δημιουργήσει "αιμοδοτική κουλτούρα" στους πολίτες του, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε όσους συμμετείχαν και μίλησαν για την αιμοδοσία και την ανάγκη προσφοράς του ανθρώπου στον συνάνθρωπο του. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θάνος Μπέγκας, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Ζώτος Θεολόγος, η πρόεδρος του συλλόγου "Παιδικές Καρδιές" Β. Ελλάδος κ. Γιοβανίτσα Ελίνα και η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων Β. Ελλάδος- Συνεργάτιδα του "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" κ. Ζαχαρούδη Δήμητρα.
Την φλόγα στη Σίνδο συνόδευσε το Club Harley Davidson Hellas, ενώ στην εκδήλωση τοπικοί σύλλογοι έδωσαν το δικό τους χρώμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.