από το PressTV

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης κατέρριψαν ένα άλλο προηγμένο αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους, οι οποίοι έχουν υποστεί μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ισραηλινή γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον κατά της Υεμένης .

Το MQ-9 Reaper χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της επαρχίας Dhamar στη δυτική Υεμένη τη Δευτέρα.

Το βαρύ αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιείται για σκοπούς μάχης και κατασκοπείας, αξίζει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια.

Το drone ήταν το τρίτο αεροσκάφος του τύπου του που καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις σε διάστημα μιας εβδομάδας και το 10ο που είχε τέτοια μοίρα από τις 7 Οκτωβρίου.

Οι δυνάμεις της Υεμένης έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμα πλήγματα κατά των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών από την ημέρα που το ισραηλινό καθεστώς ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Γάζας.

Το πιο τολμηρό τέτοιο φιλοπαλαιστινιακό χτύπημα έγινε την Κυριακή, όταν επιτέθηκαν σε μια ισραηλινή στρατιωτική τοποθεσία στο Τελ Αβίβ με έναν νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο.

Επίσης την Κυριακή, ο ηγέτης του κινήματος αντίστασης της Υεμένης Ansarullah τόνισε για άλλη μια φορά την υποστήριξη της χώρας προς τους Παλαιστίνιους ενόψει της ισραηλινής γενοκτονίας, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν έως ότου το καθεστώς τερματίσει τον πόλεμο και την πολιορκία.

Τουλάχιστον 41.206 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της βίαιης ισραηλινής επίθεσης, η οποία απολαμβάνει άνευ όρων πολιτική, στρατιωτική και μυστική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους υποτελείς του.

Οι δυνάμεις έχουν επίσης στοχεύσει ισραηλινά πλοία και σκάφη που κατευθύνονται προς ή μακριά από τα κατεχόμενα εδάφη σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν το καθεστώς να τερματίσει τον πόλεμο και την πολιορκία που επιβάλλει ταυτόχρονα στη Γάζα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη, οργάνωσαν επιθέσεις κατά της Υεμένης σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος σε αυτές τις επιχειρήσεις.

πηγή: PressTV μέσω La Cause du Peuple



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Next
Αυτό είναι το τελευταίο.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.