Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου 2024 μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου κ. Χαράλαμπου Περβανά, του νομικού συμβούλου του Συλλόγου κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο κ. Κακλαμάνης μίλησε εκ μέρους των 11 "ανταρτών" βουλευτών της ΝΔ, που έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για τις ακραίες πρακτικές των funds και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα των δανειοληπτών.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Περβανάς ευχαρίστησε τον κ. Κακλαμάνη και τους υπόλοιπους 11 (τυπικά πλέον 10 μετά τη διαγραφή Σαλμά) για την ευαισθησία τους απέναντι στους πολίτες και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν οι παρεμβάσεις, ώστε να σταματήσει η ηθικά και ουσιαστικά αναξέλεγκτη λειτουργία των funds. Παρουσίασε τις μεθοδεύσεις με τις οποίες απαιτούνται υπερβολικές αποπληρωμές από δανειολήπτες παρά το γεγονός ότι τα δάνεια αγοράστηκαν από αυτά στο 5% της αρχικής τους αξίας και εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με τον κ. Περβανά, η πρωτοβουλία των 11 είναι μεγάλης σημασίας καθώς υπογραμμίζει και πέρα κάθε αμφιβολίας την κρισιμότητα του θέματος για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, κ. Παπαϊωάννου, παρουσίασε με τη σειρά του λεπτομερώς τις νομικές παραμέτρους που επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση των δανειοληπτών, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις πολυάριθμες νομικές και δικαστικές παρεμβάσεις που ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει την τελευταία δεκαετία για την προστασία των μελών του και του συνόλου των δανειοληπτών.

Ο κ. Κακλαμάνης άκουσε προσεκτικά τις θέσεις του Συλλόγου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να εξεταστούν νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία των δανειοληπτών. Εξέφρασε επίσης την πρόθεση των 11 "ανταρτών" βουλευτών της ΝΔ να συνεχίσουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση.

Η συνάντηση κατέληξε με τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις μέχρι να γίνει πραγματικότητα η ανακούφιση των δανειοληπτών από την πίεση των funds και των τραπεζών.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, βρισκόμενος δίπλα σε κάθε υγιή πολιτική δύναμη, καλεί την κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τις φωνές των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική αδικία, οι οποίες πληθαίνουν πλέον ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύλλογος Ελλήνων Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Next
Αυτό είναι το τελευταίο.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.