Πάνω από 2,5 εκατομμύρια κόσμος έβλεπε live την εκδήλωση της Παρασκευής στο Καλλιμάρμαρο 

Δεν πρέπει να υπάρχει συναυλία στην Ελλάδα με τέτοια απίστευτα «νούμερα» όσο αυτά που πέτυχε η συναυλία της προηγούμενης Παρασκευής στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα των Τεμπών. Και μιλάμε για τα τηλεοπτικά νούμερα, τα διαδικτυακά, όλους εκείνους που παρακολουθούσαν live από το σπίτι τους την εκδήλωση. Το live streaming της συναυλίας ανέλαβε το eStage, πλατφόρμα που τη διαχειρίζεται ένας συνεταιρισμός με έδρα τον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας, ο συνεταιρισμός «Utopia». Ο Παναγιώτης Λεϊμονίδης, ο πρόεδρος της Utopia, μας δίνει αποτελέσματα. «Ο συνολικός αριθμός μοναδικών επισκεπτών ήταν 1,3 εκατομμύρια. Οι ταυτόχρονες θεάσεις έφτασαν τις 92 χιλιάδες. Το 64% των επισκεπτών παρακολουθούσαν από Smart TV. Οι δημόσιες προβολές ήταν περίπου 200: δήμοι, φορείς, συλλογικότητες και ιδιώτες».

Τον ρωτάω αν μπορούμε να υπολογίσουμε στατιστικά, με αναγωγές, το συνολικό νούμερο των ανθρώπων που είδαν, έστω και για λίγο, τη συναυλία. «Μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκτίμηση ότι ήταν πάνω από 2,5 εκατομμύρια κόσμος», λέει. Εντάξει, είναι κάτι το ασύλληπτο. Μας εξηγεί ότι το νούμερο εκτιμάται λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό των Smart TV. «Σήμερα πια θεωρώ, λίγες ημέρες μετά το live, ότι λόγω των social media οι περισσότεροι στη χώρα έχουν παρακολουθήσει έστω και λίγα στιγμιότυπα από τη συναυλία», εξηγεί.

● Σε ποιες γεωγραφικές περιοχές εκτάθηκε η μετάδοση;

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στα Βαλκάνια είχαμε χιλιάδες επισκέπτες. Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία ήταν οι πιο πολλοί. Από την Αμοργό και τη Μονεμβασιά έως το Ρέικιαβικ.

● Πόση ώρα παρακολουθούσαν οι περισσότεροι;

Ο μέσος όρος παρακολούθησης ήταν 68 λεπτά.

● Πώς έγινε η επαφή μαζί σας ώστε να αναλάβετε τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας;

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανέλαβε την πρωτοβουλία. Με τον Θανάση έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και ήταν ο πρώτος που στήριξε την πλατφόρμα το 2020, αλλά και αργότερα με το ντοκιμαντέρ του. Πέρα από συνεργάτης είναι και φίλος της Utopia και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να υλοποιηθεί το Live Stream σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

● Τι δυσκολίες συναντήσατε; Και όχι μόνο από τεχνική άποψη...

Για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα Live Stream έχουν μια σειρά δυσκολίες. Το πρώτο είναι να διασφαλιστεί στην πρόβα η ποιότητα της μετάδοσης, του ήχου και της εικόνας. Αφού ξεπεράστηκε αυτό, το επόμενο και το αγχωτικό είναι το «παρά τέταρτο με και τέταρτο της μετάδοσης». Είναι η στιγμή που έρχεται τεράστιος όγκος και πάντα υπάρχει η ανασφάλεια αν θα πάνε όλα καλά, ειδικά στο συγκεκριμένο Stream που οι αριθμοί ήταν πρωτόγνωροι. Υπήρξαν διάφορες δυσκολίες κατά τη διάρκεια, αλλά ήμασταν όλες οι πλευρές προετοιμασμένες για αυτές και σε συνδυασμό με την τέλεια επικοινωνία που είχε στηθεί από την πρόβα, σχεδόν -θα πω- βγήκε άνετα.

● Πώς κύλησε εκείνο το πεντάωρο-εξάωρο;

Κύλησε με ακουστικά στα αυτιά και ανοιχτή μόνιμη επικοινωνία και τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο να προβλέπουν και να καλύπτουν κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προκύψει.

● Δεν χαλαρώσατε;

Μετά την πρώτη ώρα. Τότε δόθηκε σε μας η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποια λεπτά.

● Πότε θα ανέβει η συναυλία να μπορούμε να την ξαναδούμε;

Θα ανεβεί τις επόμενες ημέρες στη σελίδα του eStage, μόλις πάρουμε γραπτή άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Θα είναι ελεύθερο και δωρεάν για όλους, χωρίς τον παραμικρό εμπορικό χαρακτήρα.

ΑΝΕΒΗΚΕ - ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΩΡΑ:






ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: To eStage είναι πλατφόρμα online παραστάσεων που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, το 2020, με σκοπό τη στήριξη των καλλιτεχνών. Δημιουργοί και διαχειριστές του project είναι ο συνεταιρισμός Utopia με έδρα τον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας. «Δύσκολο όνειρο, αλλά αυτό θα θέλαμε, να είμαστε στο μέλλον σε κάθε χώρο πολιτισμού, συναυλίες, θέατρα, μουσικές σκηνές κ.ά. και να στέλνουμε την Τέχνη παντού», τονίζουν.

To eStage έχει κάνει και άλλες δράσεις για καλό σκοπό στο παρελθόν, όπως στο Stream για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με 60 καλλιτέχνες, τη μεγάλη συναυλία στήριξης των καλλιτεχνών και πολλά άλλα. «Ως κοινωνικός συνεταιρισμός στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλες αυτές τις δράσεις. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, όποτε και αν μας ζητηθεί», καταλήγουν.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Next
Αυτό είναι το τελευταίο.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.