Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1.10.2024, στο αμφιθέατρο του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας, η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Ισότητας του Δήμου Θερμαϊκού.

Την έναρξη έκανε η Αντιδήμαρχος, Καραγιάννη Μορφούλα, η οποία επισήμανε την αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεων και ενημερώσεων διότι τα περιστατικά βίας παιδιών και εφήβων στο σχολικό περιβάλλον, αυξάνονται συνεχώς. Ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και επισήμανε την συνεργασία του Δήμου με τους φορείς που εκπροσωπούσαν.

Χαιρετισμό απήυθυνε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Τζέκος Θεόδωρος, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε ότι η κοινωνική πολιτική είναι στις προτεραιότητες του Δήμου και όλα αυτά τα περιστατικά έχουν ανάγκη ολιστικής προσέγγισης.

Η κ. Νίκα Δήμητρα εκπροσώπησε την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και τόνισε τα σημεία επαφής του Δήμου Θερμαϊκού σε σχέση με την διαχείριση περιστατικών κακοποίησης-παραμέλησης παιδιών και αποκλίνουσας συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, παρουσιάστηκε ο ρόλος του Κέντρου Κοινότητας στην πρόληψη αυτών των κοινωνικών φαινομένων μέσω των δράσεων που υλοποιεί.

Η κ. Φαλακίδου Μαρια, Αντιπρόεδρος του Συμβουλευτικού Σταθμού «ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ», παρουσίασε τη δράση του συλλόγου σε εφήβους και τις οικογένειες τους.

Ο κ. Χαλκιάς Γεώργιος, σχολικός σύμβουλος της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τις πρακτικές προώθησης θετικών συμπεριφορών στα σχολεία.

Ο κ. Σωζόπουλος Χρήστος, Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσίασε τα ζητήματα διαχείρισης εκφοβισμού, κακοποίησης και παραμέλησης.

Η κ. Κουτμερίδου Κυριακή, κοινωνική λειτουργός από το Ε.Κ.Κ.Α., αναφέρθηκε στους τρόπους διερεύνησης αναφορικά με την αναγνώριση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών στο σχολικό πλαίσιο.

Ο κ. Μεδίτσκος Ανδρέας, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», παρουσίασε την παρέμβαση του Κέντρου στα σχολεία μέσω βιωματικής πρόληψης, ενδυναμώνοντας τα παιδιά να αντισταθούν στην βία και στις εξαρτήσεις.

Τέλος, ο κ. Αγγελίδης Παναγιώτης, Αστυνόμος Β´ της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, μίλησε τόσο για τον ρόλο της Αστυνομίας στο σχολικό περιβάλλον, όσο και για τον ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια στα παιδιά.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.