Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποίησε η Μαρία Καρυστιανού, ως καλεσμένη στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς – The Left, μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη. 

Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών των θυμάτων των Τεμπών τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σίγουρα εμπλεκόμενη στο διπλό έγκλημα στα Τέμπη και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της.

Η Μαρία Καρυστιανού ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν, der Leyen και στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και για τις εξελίξεις στην υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η Μαρία Καρυστιανού κάλεσε τους ευρωβουλευτές να μην αφήσουν να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα. «Το να ζούμε μαζί με τους ατιμώρητους υπεύθυνους για τον χαμό των παιδιών μας, είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν να βιώσει πλέον του θανάτου του παιδιού του. Μην το επιτρέψετε» σημείωσε καταχειροκροτούμενη.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» έκανε λόγο για διπλό έγκλημα και μίλησε για την «αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του συμβάντος, αμέσως μετά ώστε να μην μπορέσουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της έκρηξης που έκαψε 30 ανθρώπους ζωντανούς».

«Για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία; Αυτή η κυβέρνηση είναι σίγουρα εμπλεκόμενη και στα δύο εγκλήματα και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της» υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού και συνέχισε: «Θα μάθουμε την αλήθεια για τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος στη χώρα μας; Υπάρχει ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών και της τιμωρίας».

Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε και στην ασυλία που έχουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα, μιλώντας για μία μεγάλη πληγή. Όπως σχολίασε, είναι «ο λόγος διαιώνισης της διαφθοράς και έλλειψης καταλογισμού ευθυνών καθώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ασπίδα προστασίας των υπόλογων υπουργών απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός του διορισμού των ανώτατων δικαστικών από την κυβέρνηση, οδηγεί σχεδόν πάντα σε αθώωση ή αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αφορά πολιτικά πρόσωπα».

Η πλήρης ομιλία της κας Καρυστιανού, σήμερα:


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Next
Αυτό είναι το τελευταίο.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.